Po 6 m (po wprowadzeniu glutenu, laktozy)
Składniki:
• 300 g mięsa mielonego
• mała cebula
• ząbek czosnku
• pieprz
• słodka papryka
• bazylia
• 1 marchewka
• bulion do podlania
• 3 łyżki przecieru pomidorowego
• opcjonalnie śmietana
Przygotowanie:
Mięso przełożyć na patelnię, dodać cebulę, czosnek i przyprawy. Chwilę podsmażyć. Podlać bulionem i przykryć pokrywką na ok 10 minut. Po tym czasie dodać startą marchewkę i dusić kolejne 5 min. Gdy mięso będzie już miękkie dodać przecier i dolać ok szklanki bulionu. Sos powinien być dość gęsty – jeśli nie jest można gotować go jeszcze chwilę, by odparował. W razie potrzeby (jeśli będzie za wodnisty) dodać śmietanę.
#po6 #makaron #spaghetti #bolognese #pobolońsku #mielone