Kasza manna jest naprawdę wdzięcznym produktem w kuchni. Dobrze sprawdza się nie tylko w menu dzieci, ale także dorosłych. Można z niej wyczarować chyba wszystko – naleśniki, placuszki, ciasta, koktajle, omlety i różne, przeróżne desery. Dziś właśnie będzie przepis na taki deser – prosty, szybki, bez dodatku jajek, ale za to z wykorzystaniem pysznych sezonowych owoców.

Wykonanie:
Składniki na 8 koszyczków:
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1 banan
- 1 łyżka masła orzechowego
Składniki zmiksuj. Powstałą masą wyłóż foremki do pieczenia. Wstaw do nagrzanego do 180 st. piekarnika na 20 min. W międzyczasie ugotuj kaszkę:
- 3/4 szklanki mleka lub napoju owsianego
- 2 łyżki kaszy manny
- łyżeczka syropu klonowego
- szczypta wanilii
Gotową kaszkę wyłóż do jeszcze ciepłych foremek i udekoruj owocami.
