Owsiane koszyczki z musem z kaszy manny

przez Michalina

Kasza manna jest naprawdę wdzięcznym produktem w kuchni. Dobrze sprawdza się nie tylko w menu dzieci, ale także dorosłych. Można z niej wyczarować chyba wszystko – naleśniki, placuszki, ciasta, koktajle, omlety i różne, przeróżne desery. Dziś właśnie będzie przepis na taki deser – prosty, szybki, bez dodatku jajek, ale za to z wykorzystaniem pysznych sezonowych owoców.

Wykonanie:

Składniki na 8 koszyczków:

  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 1 banan
  • 1 łyżka masła orzechowego

Składniki zmiksuj. Powstałą masą wyłóż foremki do pieczenia. Wstaw do nagrzanego do 180 st. piekarnika na 20 min. W międzyczasie ugotuj kaszkę:

  • 3/4 szklanki mleka lub napoju owsianego
  • 2 łyżki kaszy manny
  • łyżeczka syropu klonowego
  • szczypta wanilii

Gotową kaszkę wyłóż do jeszcze ciepłych foremek i udekoruj owocami.

0 Komentarz
1

You may also like

Zostaw komentarz