Po 6 m (po wprowadzeniu laktozy)
Składniki na 3 osoby:
Mięso:
• 500g mielonego indyka
• pieprz, słodka papryka, curry, majeranek, cebula, czosnek
Sos:
• puszka pomidorów
• bazylia
• pieprz
• śmietana 12%
• łyżka przecieru pomidorowego
• bulion z mielonych
• cebula
• ząbek czosnku
Przygotowanie:
Mięso wymieszać z przyprawami i wrzucić do wrzątku. Ja do wody dodałam piramidkę smaku z Lidla, żeby był fajniejszy aromat. Pulpety gotowałam ok 30 min. W drugim garnuszku zeszkliłam cebulę i czosnek. Następnie powstały bulion (ok 100) przelałam do garnuszka z cebulą, dodałam pomidory, przecier i resztę przypraw. Po ok 5 min gotowania zabieliłam śmietaną. I gotowe.
#po6 #pulpety #pulpeciki #indyk