Pulpety z indyka w sosie pomidorowym

przez Michalina

Po 6 m (po wprowadzeniu laktozy)

Składniki na 3 osoby:

Mięso:
• 500g mielonego indyka
• pieprz, słodka papryka, curry, majeranek, cebula, czosnek

Sos:
• puszka pomidorów
• bazylia
• pieprz
• śmietana 12%
• łyżka przecieru pomidorowego
• bulion z mielonych
• cebula
• ząbek czosnku


Przygotowanie:

Mięso wymieszać z przyprawami i wrzucić do wrzątku. Ja do wody dodałam piramidkę smaku z Lidla, żeby był fajniejszy aromat. Pulpety gotowałam ok 30 min. W drugim garnuszku zeszkliłam cebulę i czosnek. Następnie powstały bulion (ok 100) przelałam do garnuszka z cebulą, dodałam pomidory, przecier i resztę przypraw. Po ok 5 min gotowania zabieliłam śmietaną. I gotowe.

#po6 #pulpety #pulpeciki #indyk

0 Komentarz
0

You may also like

Zostaw komentarz