Po 6 m (po wprowadzeniu glutenu, bmk i jajek)
Składniki:
• 1 szklanka kaszy manny
• pół szklanki mleka roślinnego lub krowiego
• pół szklanki mleczka kokosowego
• 3 łyżki wiórek kokosowych
• 2 łyżki syropu z daktyli
• trochę wanilii
• 250 g twarogu
• 2 jajka
Wszystkie składniki zmiksować. Przygotować formę wyłożona papierem do pieczenia i miskę.
Do miski wsypać:
• szklankę płatków owsianych
• 2 łyżki kakao
• 2 łyżki roztopionego masła
• 2 łyżki masła migdałowego lub orzechowego
Składniki w misce wymieszać i wyłożyć na dno formy wyłożonej papierem. Przyklepać. Na to wylać masę twarogowa. Na wierzchu dodać jagody.
Piec ok 40 min w 180 stopniach (pod koniec włączyć termoobieg).