Puszysta szpinakowa fritatta

przez Michalina

Trochę inna wersja zwykłej fritatty. BLW.

Po 6 m

Składniki:

• 4 jajka
• garść świeżego szpinaku
• łyżeczka ziół prowansalskich
• pół pomidora
• żółty ser do posypania


Przygotowanie:

Jajka ubić z ziołami (można osobo ubić białka i dodać do nich żółtka). Naczynie o wielkości 15×20 wysmarować masłem. Szpinak umyć, osuszyć i ułożyć w naczyniu. Dodać pokrojone pomidory. Następnie warzywa przykryć ubitymi jajkami. Wierzch posypać serem.


#fritatta#omlet#blw#blwprzepisy#rozszerzaniediety

2 komentarze
0

You may also like

2 komentarze

Hania 22 stycznia, 2024 - 9:06 am

Hej, ile pieczemy i w jakiej temperaturze? Z góry dzięki

Odpowiedz
Michalina 22 lutego, 2024 - 10:21 am

180 stopni, jakieś 20-25 min

Odpowiedz

Zostaw komentarz