Pyszne muffinki z chleba tostowego. Śniadanie idealne! Wystarczy mieć w domu chleb tostowy, jajko i trochę dodatków 🙂
Po 6 m (po wprowadzeniu laktozy, glutenu i jajek)
Składniki na 5 babeczek:
• 5 kromek chleba tostowego
• 3 jajka
• kawałek żółtego sera lub mozzarelli
• kawałek pomidora
• kawałek szynki
• łyżeczka ziół (ja dałam mieszankę śródziemnomorska)
Przygotowanie:
Każdą kromkę chleba rozwałkować mocno wałkiem (z dwóch stron). Kromką wyłożyć foremkę na muffiny tworząc kwiatek i docisnąć ją do dna foremki. Do środka włożyć na dno dość sporo sera i docisnąć. Na ser położyć pokrojoną szynkę i ser. W miseczce wymieszać jajka z ziołami i wylać je równomiernie do „kwiatków”. Piec ok 20 min w 180 stopniach.
#po6#muffiny #jajko#wojtusia#na#talerzu#uwojtusianatalerzu#przepisy#blw#rozszerzanie#diety