Wiejskie placki z koperkiem

przez Michalina

Pyszne placuszki z serka wiejskiego, który pod wpływem temperatury stał się przepysznym kremowym serkiem. Pycha blw!

Po 6 m (po wprowadzeniu laktozy, glutenu i jajek)

Składniki:

• 1 opakowanie serka wiejskiego
• 1 jajko
• koperek
• 4 czubate łyżki maki pszennej
• łyżeczka ulubionych ziół (ja dałam mieszankę śródziemnomorską)


Serek przełożyć do miseczki, wbić jajko, dodać koperek, mąkę, zioła i wymieszać łyżką. Masa ma być gęsta.
Patelnię rozgrzać, wysmarować lekko olejem i jego nadmiar usunąć ręcznikiem. Łyżką nakładać porcje placków na patelnię i smażyć na wolnym ogniu przez kilka minut, a następnie odwrócić. Będziecie zaskoczeni smakiem i konsystencją! Pycha! z jednego serka wychodzi ok 8 placków.


#blw#po6#placki#serekwiejski#bmk#jajko#zdrowo#przepisyblw

0 Komentarz
4

You may also like

Zostaw komentarz