Twarogowe muffinki w dwóch smakach z owocami

przez Michalina

Da się zrobić śniadanie i podwieczorek za jednym razem? No ba! Z nami nie ma rzeczy niemożliwych! Twarogowe muffinki waniliowe z malinami i kakaowe z jagodami. Pysznie i prosto!

Po 6 m (po wprowadzeniu jajek, laktozy i glutenu)

Składniki na 8 muffinek:

• 250 g twarogu
• 2 jajka
• 2 łyżki słodzidła (ja dałam miód)
• 2/5 szklanki kaszy manny (moja ma 200 ml)
• 1/3 szklanki mąki
• odrobina wanilii
• pół łyżeczki proszku do pieczenia
• owoce
• łyżka kakao
• 170 ml jogurtu lub śmietany


Przygotowanie:

Jajka ubiłam z miodem na puszystą pianę. Do jajek dodałam pokruszony twaróg, śmietanę, kaszę, wanilię i mąkę. Mieszałam chwilę mikserem. Połowę masy wylałam do 4 foremek, a pozostałą część wymieszałam łyżką z kakao i wyłożyłam do pozostałych foremek. Białe muffinki posypałam malinami, a ciemne jagodami. Piekłam w 180 stopniach przed ok 25-30 min.


#po6#twaróg#muffinki#kakao#kaszamanna

1 Komentarz
2

You may also like

1 Komentarz

Karolina 28 czerwca, 2023 - 3:09 pm

Super przepis, dałam odrobinę syropu klonowego 🙂 1,5 roczny Maks się zajadał 🤗

Odpowiedz

Zostaw komentarz