Twarogowo-jogurtowy omlet z piekarnika

przez Michalina

Puszysty omlet z owocami i dużą ilością wapnia!

Po 6 m (po wprowadzeniu jajek, laktozy i glutenu)

Składniki:

• 2 jajka
• łyżka miodu (miód po 12 m.ż.) lub innego słodzidła
• 5 łyżek jogurtu (ok 120 ml)
• 4 łyżki mąki pszennej
• 125 g twarogu
• pół łyżeczki cynamonu


Przygotowanie:

Jajka zmiksować z słodzidłem na lekką pianę (nie ubijać zbyt mocno). Dodać twaróg, jogurt, mąkę, cynamon i miksować jeszcze chwilę. Masę wylać do naczynia wyłożonego papierem (u mnie 20 cm), posypać owocami i piec ok 25 min w 180 stopniach.


#po6

0 Komentarz
0

You may also like

Zostaw komentarz