
Gdy w lodowce po weekendzie nic ciekawego już znaleźć nie można, z pomocą przychodzi owsianka! Pyszna kokosowa z musem z gruszki.
Po 6 m (po wprowadzeniu glutenu i laktozy)
Składniki:
• pół szklanki płatków owsianych
• pół szklanki płatków jaglanych
• 50 ml mleczka kokosowego
• 70 ml wody
• łyżka miodu lub syropu daktylowego (miód po 12 m.ż.)
• łyżka pasty kokosowej lub dwie łyżki wiórek kokosowych
• łyżka oleju kokosowego
• płatki migdałów
• 1 gruszka
• 1 banan
• 2 łyżki mascarpone
Przygotowanie:
Płatki zalałam mleczkiem i wodą i odstawiłam na chwilę do nasiąknięcia. Przełożyłam do misy miksera i miksowałam z miodem, olejem, bananem i pastą kokosową. Dosypałam płatki migdałów i wymieszałam łyżką. Przełożyłam do naczynia (15×25) i na wierzch ułożyłam połowę gruszki. Piekłam 25 min w 180 stopniach.
Mus z gruszki to starta połowa gruszki i wymieszana z mascarpone. Pycha!