
Po 6m
Składniki:
• 3 banany
• 2 łyżki masła orzechowego lub migdałowego
• łyżka pasty kokosowej lub wiórek kokosowych
• czubata łyżka mascarpone
• łyżka mąki pszennej lub orkiszowej
• łyżka kakao
Przygotowanie:
Pobrudzimy dwa naczynia:)
Do jednego włożyłam 1 banana, pastę kokosową, mascarpone, łyżkę masła migdałowego i mąkę. Wszystko należy zblendować na gładką masę.
W drugim naczyniu umieściłam 2 banany, kakao i pozostałe masło migdałowe. Wszystko zblendowalam i odstawiłam na chwilę.
Masę z kakao wylałam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (średnica 20 cm). Na tę masę wylałam miejscowo masę białą, tworząc „zebrę”. Piekłam 30 min w 180 stopniach.
Po wyjęciu ciacho posmarowałam serkiem mascarpone i posypałam pszenicą z miodem.