Po 6 m. (po wprowadzeniu glutenu)
Składniki:
• 2 banany
• 1 duże awokado
• 3 łyżki masła migdałowego lub orzechowego
• 2 łyżki kakao lub karobu
• 1 łyżka mąki (ja dałam orkiszowa)
• dowolne owoce (u mnie maliny i węgierki)
Przygotowanie:
Wszystkie składniki, oprócz owoców do posypania, zblendować. Wylać na płytkie naczynie wyłożone papierem (to ważne) o maksymalnej średnicy 20cm. Piec ok 25-30 min w 180 stopniach. Po upieczeniu wyjąć papier z zapiekanka z formy i poczekać do ostygnięcia. Zapiekanka jest dość luźna, gdy jest ciepła i po prostu ciężko będzie ja pokroić. Jeśli wytrzymacie, to poczekajcie, żeby ostygła. Ja pokroiłam jeszcze gorącą, a na talerz nałożyłam kawałek dzięki polanej zimną wodą łopatce.
Fajne śniadanko dla dzieci z alergia na bmk.