Po 6 m (po wprowadzeniu glutenu, jajek i bmk)
Z podanych proporcji wyszło śniadanie dla 3 osób i myślę, że wystarczy jeszcze po kawałku na podwieczorek.
Składniki (moja szklanka ma 250 ml):
• szklanka kaszy manny
• szklanka mleka roślinnego lub krowiego
• 2 łyżki słodzidła (u mnie syrop z daktyli)
• 1-2 jajka
• odrobinę startej wanilii lub cynamonu
• 250 g twarogu
• dowolne owoce
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wymieszać mikserem i wylać na wyłożoną papierem tortownicę o średnicy 22 – 24 cm. W masie zanurzyć dowolne owoce i posypać jeszcze trochę na wierzch. Piec ok. 40 min w 180 stopniach (na 5 ostatnich minut włączyć termoobieg).
Torcik z kaszy manny można upiec dzień wcześniej i zaserwować na śniadanie.
2 komentarze
Hej, wygląda smacznie. Czy próbowałaś to może robić bez jajek? (córa ma alergię na białko jaja)
Tak 🙂 wyjdzie:)