Po 6 m. (bmk)
Z poniższych proporcji wyszło mi danie dla 3 osób:
• 400 g łososia (u mnie filet, skórę odcinam sama)
• pieprz cytrynowy
• cytryna
Do sosu potrzebujecie:
• szpinak (ja miałam mrożony ok 200 g)
• 1 małe opakowanie śmietany 12%
• pół jogurtu naturalnego
• gałka muszkatołowa, pieprz, czosnek, cebula
Przygotowanie:
Najpierw przygotowałam łososia. Umyłam, pokroiłam i skropiłam cytryną. Posypałam cytrynowym pieprzem i położyłam na wierzch odrobinę masła. Piekłam w rękawie w 180 stopniach przez 30 min.
W międzyczasie w garnuszku zeszkliłam cebule z czosnkiem. Dodałam szpinak i dusiłam przez 5 min. Dodałam przyprawy, śmietanę i jogurt. Gotowałam jeszcze chwile. Podałam z makaronem pełnoziarnistym.