Dorsz pieczony pod szpinakową pierzynką, surówka z kalafiora i ryż

przez Michalina

Po 6 m (po wprowadzeniu bmk)

Rybka ze szpinakiem zawsze idealnie do siebie pasują. Tym razem upiekłam rybę w sosie i wyszło naprawdę pysznie.

Składniki:

• 200 g polędwicy z dorsza
• 100 g szpinaku mrożonego
• 4 łyżki śmietany 12% lub jogurtu
• ząbek czosnku
• cebula
• płatki migdałów
• przyprawy: pieprz, gałka, sok z cytryny


Przygotowanie:

Dorsza umyć i ułożyć na dnie niewielkiego naczynia wysmarowanego masłem. W garnku zeszklić cebule i czosnek. Dodać szpinak, przyprawy i śmietanę. Powstałym sosem przykryć rybę, posypać płatkami migdałów i wstawić do piekarnika na ok 35 min w 200 stopniach.

Surówka z kalafiora to start my surowy kalafior, starta cebula (trochę), łyżka Bielucha, pieprz i zioła.

#po6 #bezjajek

0 Komentarz
0

You may also like

Zostaw komentarz