Po 6 m (po wprowadzeniu bmk)
Rybka ze szpinakiem zawsze idealnie do siebie pasują. Tym razem upiekłam rybę w sosie i wyszło naprawdę pysznie.
Składniki:
• 200 g polędwicy z dorsza
• 100 g szpinaku mrożonego
• 4 łyżki śmietany 12% lub jogurtu
• ząbek czosnku
• cebula
• płatki migdałów
• przyprawy: pieprz, gałka, sok z cytryny
Przygotowanie:
Dorsza umyć i ułożyć na dnie niewielkiego naczynia wysmarowanego masłem. W garnku zeszklić cebule i czosnek. Dodać szpinak, przyprawy i śmietanę. Powstałym sosem przykryć rybę, posypać płatkami migdałów i wstawić do piekarnika na ok 35 min w 200 stopniach.
Surówka z kalafiora to start my surowy kalafior, starta cebula (trochę), łyżka Bielucha, pieprz i zioła.