Placki BLW z selerem, marchewką i brokułami. Są bardzo warzywne i można do nich zetrzeć właściwie wszystkie warzywa. Fajny sposób na zalegające w lodówce warzywa.
Po 6 m (po wprowadzeniu jajek, glutenu)
Składniki na ok 6 placków:
• 1 mała marchewka
• kawałek selera (1/4 średniego)
• kilka różyczek brokuła
• 1 jajko
• 2 łyżki mąki
• ulubione przyprawy (ja dałam zioła śródziemnomorskie)
Przygotowanie:
Wszystkie warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach (surowe warzywa). Dodać jajko i wymieszać widelcem. Następnie dodać zioła i mąkę. Smażyć na suchej lub lekko zwilżonej patelni na małym ogniu, można pod pokrywką. Podawać same lub z jogurtem/śmietaną.
#plafki#warzywne#blw#przepisyblw#rozszerzaniediety#uwojtusianatalerzu