Pora na pora 🙂 Porowe muffiny, muffiny z pora, zwał jak zwał, grunt, że są pyszne! Robią się błyskawicznie!
Po 6 m (po wprowadzeniu jajek, laktozy i glutenu)
Składniki na 6-7 babeczek:
• 1 jajko
• 180 g mąki pszennej
• 100ml jogurtu naturalnego
• 100 ml mleka
• pół łyżeczki sody
• pół łyżeczki proszku do pieczenia
• łyżeczka ziół (ja dałam zioła prowansalskie i bazylię)
• 2 łyżki tartego sera
• mały por (biała cześć)
• 100 ml oleju
Przygotowanie:
Jajko lekko ubić. Dodać olej, jogurt, mleko i zioła. Następnie dodać produkty sypkie. Ciasto powinno być dość gęste, trochę jak śmietana, więc jeśli wyjdzie zbyt gęste należy dodać mleka, a jeśli za rzadkie – mąki. Następnie dodać pokrojonego drobno pora i ser. Przelać do foremek i piec w 180 stopniach (góra-dół) przez 25-30 min.
#por #muffiny #porowe #blw #blwprzepisy #przepisy #rozszerzaniediety #uwojtusianatalerzu