
Pyszna i zdrowa wersja Bunty w formie kanapki, oczywiście z piekarnika!
Po 6 m (po wprowadzeniu bmk)
Składniki:
• 3 banany (dość duże i dojrzałe)
• łyżka masła z migdałów (lub orzechowego)
• łyżka pasty kokosowej lub 2 łyżki wiórek kokosowych
• 2 łyżki kakao
Przygotowanie:
Wszystkie składniki zblendować na gładką masę i wylać na dno naczynia wyłożonego papierem do pieczenia. Ja tym razem wybrałam tortownicę o średnicy 25 cm, bo zależało mi, żeby powstałe ciacho było dość płaskie. Piec 25 min w 180 stopniach.
W międzyczasie przygotowałam krem do środka:
• 2 czubate łyżki mascarpone (można dać np. serek śmietankowy typu Bieluch lub gęsty jogurt naturalny)
• łyżeczka pasty kokosowej (rozpuszczonej) lub łyżeczka wiórek kokosowych
Składniki wymieszałam łyżeczka.
Ciasto wyjęłam z piekarnika i wyłożyłam na deskę do krojenia. Szklanką wycięłam dwa równe kółka (dość duże). Jedno posmarowałam dość grubo serkiem i przykryłam drugim kółkiem.
