
Znacie Reese’s? Czekoladki wypełnione przepysznym masłem orzechowym? Dzisiejsze śniadanie to moja mała fantazja na temat tych słodkości. Wyszło pycha!
Po 6 m (po wprowadzeniu bmk, glutenu)
Składniki:
• 3 banany
• łyżka masła migdałowego lub zwykłego masła
• 2 łyżki kakao
• 2 łyżki jogurtu naturalnego
• łyżka maki pszennej
Przygotowanie:
Wszystkie składniki zblendować na jednolitą masę. Połowę masy wylać na dno naczynia wyłożonego papierem do pieczenia (u mnie takie o średnicy 20 cm). Na warstwie ciasta rozłożyć równomiernie:
• 2 łyżki ekspandowanego prosa i dość sporo • masła orzechowego, najlepiej tak miejscowo (jak na ostatnim zdjęciu). Całość przykryć pozostałą masą. Piec w 180 stopniach przez ok 30 min (góra-dół).
