
Po 12 m. (ze względu na miód, można go jednak zastąpić syropem z daktyli)
Składniki na spód:
• szklanka zbóż (u mnie trochę prosa, trochę orkiszu i ryżu preparowanego)
• 2 łyżki masła migdałowego (może być orzechowe)
Składniki na masę:
• 250g twarogu
• 2 jajka
• 3 łyżki mleka
• łyżka miodu
• łyżeczka cynamonu
• 3 łyżki puree z dyni
• pół łyżeczki sody
• 4 czubate łyżki mąki
Przygotowanie:
Zboża wymieszać z masłem i wyłożyć nimi dno naczynia (u mnie takie o średnicy 20 cm) wyłożonego papierem.
Jajka ubić na puszysta masę z miodem. Dodać ser i pozostałe składniki i wymieszać delikatnie mikserem. Wyłożyć na spód ze zbóż, wierzch posypać jagodami lub innymi owocami i piec ok 40 min w 180 stopniach.