Bez drożdży, bez cukru i soli, a tak pyszne i wilgotne, ze nic tylko jeść! Przygotowanie trwa 10 min, pieczenie 25 i bułeczki lądują na talerzu
Po 6 m (po wprowadzeniu bmk, jajek i glutenu)
Składniki:
• 200 g twarogu
• 250 g mąki pszennej
• pół łyżeczki proszku do pieczenia
• szczypta soli (opcjonalnie)
• 4 łyżki oleju
• 3 łyżki mleka
• 1 jajko
Przygotowanie:
Wszystkie składniki połączyć w misce i wyrobić na gładka masę. Uformować kulki, wierzch można dodatkowo posmarować białkiem i posypać sezamem i czarnuszka lub do ciasta dodać np. pokrojone suszone pomidory. Ułożyć na blasze i piec 25 min w 200 stopniach.
Najbardziej w tych bułeczkach lubię to, ze można do nich dodać cokolwiek, a one i tak będą super: orzechy, zioła świeże lub suszone, bakalie, pestki słonecznika, dyni i wiele wiele innych.