Dyniowe risotto z cukinią, papryką i selerem naciowym

przez Michalina

Po 6 m (po wprowadzeniu bmk)

Składniki:

• szklanka ryżu do risotto
• 2 kawałki selera naciowego
• kawałek cukinii
• kawałek papryki
• bulion do podlania risotto
• cebula
• czosnek
• 3 łyżki puree z dyni
• kurkuma, pieprz, sok z cytryny
• trochę masła


Przygotowanie:

Cebulę i czosnek zeszklić na maśle. Dodać ryż i chwilę smażyć. Podlać obficie bulionem i przykryć na parę minut. Dodać seler, podlać bulionem i dusić przez kolejne 10 min. Następnie dodać paprykę i cukinie. Dusić i podlewać bulionem od czasu do czasu, pamiętając o mieszaniu. Gdy ryż będzie prawie miękki dodać dynie i przyprawy. Dusić na patelni do miękkości.

#po6 #bezjajek

0 Komentarz
2

You may also like

Zostaw komentarz