Korzenny omlet twarogowy z piekarnika

przez Michalina

Miło tak zacząć czas oczekiwania na Boże Narodzenie. Piernikowy omlet na początek adwentu! Wojtusiowi bardzo przypadł go gustu, więc pojawi się u nas pewnie też w czasie poza adwentem 🙂

Po 6 (po wprowadzeniu jajek, glutenu i laktozy)

Składniki:

• 2 jajka
• 2 łyżki mąki
• łyżka miodu lub syropu z daktyli
• 125g twarogu
• łyżeczka cynamonu
• łyżeczka przyprawy do piernika
• orzechy włoskie
• suszone figi
• 100g jogurtu naturalnego


Przygotowanie:

Jajka ubić z syropem. Dodać twaróg, jogurt i przyprawy. Miksować przez chwilę. Następnie dodać mąkę, pokruszone orzechy i pokrojone figi. Wylać do naczynia (u mnie 15×20) wyłożonego papierem i piec ok 25-30 min w 180 stopniach.

Podałam z pierwsza adwentowa czekoladka❤️

#po6#piernik#omlet#przepisyblw#blw#uwojtusianatalerzu

0 Komentarz
0

You may also like

Zostaw komentarz