Szpinak można dodać właściwie wszędzie. Daje nie tylko piękny kolor, ale także sprawia, że każde danie staje się o wiele zdrowsze! Ciacho nadaje się i na śniadanie i na podwieczorek! Moje dziecko je pokochało 🙂
Po 6 m (po wprowadzeniu jajek, glutenu i laktozy)
Składniki:
• 2 jajka
• 1 banan
• 2 łyżki soku z cytryny
• duża garść szpinaku świeżego
• 150 ml jogurtu lub śmietany
• łyżka oleju
• pół szklanki maki (moja ma 200 ml)
• 1/3 szklanki płatków owsianych
Przygotowanie:
Szpinak zblendowałam z olejem, bananem i jednym jajkiem. Mikserem ubiłam drugie jajko na pianę. Do piany dodałam zblendowany szpinak, jogurt, cytrynę, mąkę i płatki. Miksowałam chwilę i wylałam do naczynia. Z wierzchu posypałam owocami i piekłam 25 min w 180 stopniach.
#po6 #wojtusia #na #talerzu #uwojtusianatalerzu #przepisy #blw #rozszerzanie #diety #brownie #ciacho #śniadanie #sniadanie #podwieczorek