Najpyszniejsze i najzdrowsze brownie jakie jadłam w życiu!
Po 6 m (po wprowadzeniu glutenu, jajek)
Składniki:
• szklanka płatków owsianych
• 1 jajko
• 1 banan
• 2 łyżki kakao
• pół łyżeczki sody
• 2 łyżki syropu daktylowego lub miodu (lub dwa namoczone i posiekane lub zblendowane daktyle)
• 4-5 łyżek mąki pszennej
• 2 łyżki oleju kokosowego
• odrobina wanilii
• łyżka masła orzechowego
Przygotowanie:
Płatki owsiane zalać wrzątkiem i odstawić na parę minut (musza wsiąknąć wodę). Banana rozgnieść widelcem. Płatki przełożyć do misy miksera i miksować najpierw z syropem (lub daktylami/miodem), a później bananem, olejem i jajkiem. Do masy dodać sodę, kakao, mąkę i łyżkę masła orzechowego. Powstałą masę wyłożyć do naczynia wyłożonego papierem (u mnie 20×25) i piec 25-30 min w 180 stopniach. Można posypać owocami.


