Zdecydowanie jedne z moich ulubionych muffinów! Są idealne☺️ a w połączeniu z sosem czosnkowym już w ogóle jest ogień! Spróbujcie, bo warto ☺️
Po 6 m (po wprowadzeniu jajek, glutenu i laktozy)
Składniki na ok 10 muffinek:
• 1 woreczek kaszy gryczanej (100g)
• 125g twarogu
• garść tartego żółtego sera
• natka pietruszki (ilość wg uznania)
• 2 jajka
• 3 łyżki mąki pszennej
• kawałek cebuli
• pieprz, zioła prowansalskie, czosnek
Przygotowanie:
Kaszę ugotować i przełożyć do miseczki. Wbić dwa jajka, dodać pokruszony twaróg, cebulę i tarty ser. Wymieszać łyżką. Następnie dodać posiekaną pietruszkę, przyprawy i mąkę. Masa powinna być gęsta. Przełożyć ją do foremek na muffiny i piec ok 30 min w 180 stopniach. Podałam z brokułami i sosem czosnkowym (Bieluch z łyżką śmietany, pieprzem i czosnkiem).
#muffiny #blw #przepisyblw #rozszerzaniediety