Makaron smażony w jajku

przez Michalina

Czy to tylko mój smak dzieciństwa? Chyba nie. Makaron w jajku to danie, które chyba każdy zna i lubi. Zawsze gdy zostaje choć trochę makaronu, można z niego wyczarować właśnie takie wspomnienie. W dodatku szybko i prosto.

Po 6 m (po wprowadzaniu glutenu i jajek)

Składniki na 1 porcję:

• 150-200g ugotowanego makaronu
• 1 jajko
• pieprz
• lyzka oleju lub masła


Przygotowanie:

Olej rozgrzać na patelni. Dodać ugotowany makaron i chwilę go podsmażyć. Następnie wbić jajko i energicznie zamieszać. Dodać pieprz i opcjonalnie inne przyprawy jeśli lubicie (ja lubię dać jeszcze sól, ale to w wersji dla dorosłych). Wyłożyć na talerz. Smacznego!

#blw #blwprzepisy #przepisyblw #makaron #rozszerzaniediety

0 Komentarz
0

You may also like

Zostaw komentarz