Pieczony ziemniak z pietruszkowym pesto

przez Michalina

Po 6 m (po wprowadzeniu orzechów)

Składniki:

• kilka sporych ziemniaków (najlepiej młodych)
• słodka papryka do posypania
• kilka kropli oliwy

PESTO:

• pęczek pietruszki
• 2 łyżki orzechów piniowych
• 5 łyżek oliwy z oliwek
• sok z cytryny
• pieprz


Przygotowanie:

Ziemniaki porządnie umyć, nie obierać. Naciąć je w talarki, ale tak, by nadal były w całości (tak jak na zdjęciu). Posypać lekko papryką i skropić oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 35 min.

Pesto:

Wszystkie składniki przełożyć do naczynia i dokładnie zblendować. Doprawić do smaku.

#po6

0 Komentarz
0

You may also like

Zostaw komentarz