Serowe kopytka z makiem z sosem dyniowym z mascarpone i parmezanem

przez Michalina

Po 6 m (po wprowadzeniu bmk, jajek i glutenu)

Składniki:

• 300 g ugotowanych ziemniaków
• 250 g twarogu
• 1 jajko
• ok 1,5 szklanki maki pszennej
• 2 łyżki maku

Sos:

• 1 szklanka puree z dyni
• czubata łyżka mascarpone
• parmezan


Przygotowanie:

Ugotowane i zimne ziemniaki przecisnąć przez praskę, ser również. Dodać jajko, mąkę i mak. Wyrobić. Na blacie uformować z ciasta ruloniki i pokroić je na nieduże kopytka. Wrzucić do wrzątku i po wypłynięciu gotować jeszcze 4 minuty.

Dynię rozmroziłam i przełożyłam do garnuszka (1 szklanka dyni), dodałam czubatą łyżkę mascarpone i łyżeczkę mieszanki przypraw. Wyłożyłam na kopytka i posypałam tartym parmezanem.

#po6

0 Komentarz
0

You may also like

Zostaw komentarz