Szpinakowe placki na maślance

przez Michalina

Po 6 m (po wprowadzeniu glutenu, jajek i bmk)

Składniki:

• duża garść świeżego szpinaku
• 3/4 szklanki maślanki (ok 150 ml)
• 1 starte jabłko
• 1 jajko
• 3-4 łyżki mąki


Przygotowanie:

Wszystkie składniki zblendować. Patelnię rozgrzać i nakładać łyżką niewielkie placuszki. Smażyć z dwóch stron do zarumienienia. Ja podałam z gotowanym burakiem i ogórkiem, bo jak dla mnie placki są bardziej wytrawne niż słodkie.

#po6

2 komentarze
1

You may also like

2 komentarze

Daria p 15 września, 2021 - 5:23 pm

A można maślankę zastąpić mlekiem?

Odpowiedz
Michalina 16 września, 2021 - 8:34 am

Tak 🙂

Odpowiedz

Zostaw komentarz