Mam dla Was fajna propozycje na muffiny! pasują zarówno na śniadanie jak i na podwieczorek, spacer czy dla mamy do kawki. Wystarczy kilka składników i blender 🙂
Po 6 m (po wprowadzeniu jajek i glutenu)
Składniki:
• 1 szklanka płatków owsianych
• pół szklanki mąki
• 1 jajko
• 1 banan
• 1 lyzka masła z migdałów lub orzechowego
• pół szklanki mleka dowolnego
• 1/4 szklanki oleju
• pół łyżeczki proszku do pieczenia
• łyżeczka cynamonu
• garść rodzynek
Przygotowanie:
Wszystkie składniki oprócz rodzynek umieścić w naczyniu i zblendować. Do ciasta dodać rodzynki i wymieszać je łyżką. Przełożyć do foremek na muffiny. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (góra-dół) przez ok 25 min.
#muffiny #babeczki #bezlaktozy #blw #przepisy #przepisyblw #uwojtusianatalerzu