Po 6 m (po wprowadzeniu jajek, laktozy i glutenu)
Składniki:
• 2 garści świeżego szpinaku
• 3 suszone pomidory
• 1 jajko
• 200 ml jogurtu naturalnego (1 opakowanie)
• 7 łyżek mąki pszennej
• pół łyżeczki proszku do pieczenia
• łyżeczka mieszanki ziół
• żółty ser
• 100 ml oleju
Przygotowanie:
Jajko, szpinak i jogurt zblendować. Dodać olej, proszek i zioła i blendować jeszcze chwilę. Do masy stopniowo dodawać mąkę. Posiekane pomidory dodać do ciasta i wymieszać łyżką. Ser pokroić w dużą kostkę.
Do przygotowanych foremek na muffiny (wyjdzie ok 8 muffinek) wlać ciasto (do połowy foremki), na ciasto położyć kawałek sera i przykryć pozostałym ciastem. Na wierzchu można położyć dodatkowo suszone pomidory. Piec w 180 stopniach przez 30 min.

1 Komentarz
Czy można zastąpić czymś jajko? Jeśli tak to w jakich proporcjach?