Jeśli są tu jacyś fani spaghetti po bolońsku to proponuje zrobić spaghetti w sosie paprykowym z mięskiem mielonym. Mega dobre i jakieś takie nieoczywiste:) nam smakowało, więc mam nadzieję, że Wam również posmakuje 🙂
Po 6 m (po wprowadzeniu glutenu, laktozy)
Składniki dla 3 osób:
• 500 g mięsa mielonego
• 4 czerwone papryki
• 1 pomidor malinowy
• ząbek czosnku
• pół cebuli
• śmietana 12%
• łyżka przecieru pomidorowego
• przyprawy: pieprz, słodka papryka, bazylia
Przygotowanie:
Mięso wraz z cebulą i czosnkiem podsmażyć na oliwie. Dodać wody i dusić przez ok 10 min pod przykryciem. Papryki umyć, usunąć gniazda i upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (30 min). Po tym czasie wyjąć, ostudzić, zdjąć skórkę i zblendować razem z obranym pomidorem. Do mięsa dodać przecier i zblendowane papryki z pomidorem. Można dolać trochę wody, jeśli będzie zbyt mało sosu. Doprawić do smaku pieprzem i bazylią. Zabielić śmietana. Wierzch posypać parmezanem.
#spaghetti #blw #przepisy #przepisyblw #rozszerzaniediety #uwojtusianatalerzu